Odličen trik, s katerim boste posvetlili lase in prikrili sive brez frizerja

(foto: Freepik.com)

Frizerski saloni so v teh dneh odprli svoja vrata, a čakalne vrste so dolge. Če imate do ponovnega obiska frizerja še nekaj tednov, če vas motita narastek, sivi lasje, si lahko pomagate z zelo preprostim in naravnim nasvetom, s katerim boste sami posvetlili lase in na tak način prikrili tudi sive.

Nasvet, s katerim boste prikrili sive lase, da ti ne bodo več tako opazni, je bolj primeren za tiste, ki imajo svetlejše lase.

Trik je primeren tudi, če želite posvetliti lase, se malce polepšati in spremeniti barvo.
Potrebovali boste le limono in nekaj časa. Pozitivna plat tega nasveta pa je, da boste privarčevali kar nekaj denarja.

Foto: Freepik.com

Postopek posvetlitve las z limono
V kozarec tople vode izcedite sok ene limone in dobro premešajte. Če imate daljše lase, uporabite več vode in dve do tri limone. Pazite, da boste vodo in limonin sok mešali v razmerju dva proti ena.

Najprej operite lase kot običajno, jih posušite ter na čiste lase nanesite toplo vodo, zmešano s sokom limone. Najboljše rezultate boste dosegli, če boste lase nato sušili na soncu. Limona v kombinaciji s sončnimi žarki namreč veliko hitreje svetli lase.

Ko bodo lasje suhi, vam jih ni potrebno spirati z vodo. Lasje bodo že po prvem nanosu svetlejši, sivi pa manj opaznejši. Če bi radi še svetlejši odtenek, postopek ponovite čez nekaj dni.

Ta nasvet smo našli na spletni strani stilkurir.rs.