Za 2 osebi
Potrebujemo: 250 g jagod, sladkor po okusu, 250 g skute, stepena smetana za stepanje, sok ene limone, 1 zavitek bourbon vanili sladkorja, 50 g čokolade za kuhanje, sveži lističi mete
Priprava:
Grobo nalomljeno čokolado za kuhanje stopimo nad vodno paro.
Stopljeno čokolado nalijemo na dno kozarčkov in jih obrnemo narobe ter postavimo v zamrzovalnik, da se čokolada nazaj strdi in oprime notranjosti kozarčkov.
Medtem očistimo in operemo jagode. Narežemo jih na manjše koščke.
Dodamo jim sladkor in jih premešamo.
Skuto zamešamo s sokom limone in bourbon vanili sladkorjem. Dodamo še stepeno smetano in narahlo premešamo.
Kozarčke vzamemo iz skrinje in vanje nadevamo najprej skutno kremo nato pa še narezane jagode.
Vsak kozarček okrasimo še z svežimi lističi mete.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.