S tem receptom sem se spogledala z azijsko kulinariko, ki stavi predvsem na uporabo začimb, raznih omak (od sladkih, slanih, pikantnih, kislih, grenkih, sladko-kislih, …) ter veliko zelenjave in oreščkov. Priljubljeno meso pa je vsekakor piščančje, ki sem ga tokrat uporabila. Recept je enostaven in zelo hiter za pripravo.
Za 2 osebi potrebujemo: par piščančjih prsi, 100 g pora (zeleni del), 1 strok česna, riževo ali koruzno moko, 100 g mešanice indijskih oreščkov in arašidov s čilijem, 2 jž sojine omake, sončnično olje, sol, voda
Priprava:
- V ponvi najprej rahlo popražimo mešanico indijskih oreškov in arašidov s čilijem. Odstranimo jih iz ponve.
- Por operemo in narežemo na tanke rezance.
- Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
- Meso narežemo na kocke 2×2 cm, ki jih damo v cedilo.
- Meso posujemo z riževo ali koruzno moko.
- Dobro premešamo ter cedilo pretresemo, da odstranimo odvečno moko.
- V večjo ponev prilijemo sončnično olje in ga segrejemo.
- Dodamo strt česen in počakamo, da zadiši.
- Ko česen zadiši in dobi rahlo zlato-rumeno barvo, dodamo koščke piščanca moki.
- Meso nekaj minut pražimo na srednje močni temperaturi kuhališča. Meso rahlo solimo.
- Nato dodamo sojino omako.
- Dodamo še na tanko narezan por in prilijemo nekaj malega vode.
- Nadaljnih 10 minut meso dušimo pokrito. Medtem se bo omaka zgostila.
- Na koncu dodamo še mešanico indijskih oreščkov in arašidov s čilijem.
- Sestavine premešamo in dušimo še nekaj minut.
- Jed postrežemo še toplo.
Pa dober tek!
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.