KUHAJMO SKUPAJ: Piščančji file z arašidi in indijskimi oreščki

Piščančji file z arašidi in indijskimi oreščki (foto: Selma Bizjak)

S tem receptom sem se spogledala z azijsko kulinariko, ki stavi predvsem na uporabo začimb, raznih omak (od sladkih, slanih, pikantnih, kislih, grenkih, sladko-kislih, …) ter veliko zelenjave in oreščkov. Priljubljeno meso pa je vsekakor piščančje, ki sem ga tokrat uporabila. Recept je enostaven in zelo hiter za pripravo.

Za 2 osebi potrebujemo: par piščančjih prsi, 100 g pora (zeleni del), 1 strok česna, riževo ali koruzno moko, 100 g mešanice indijskih oreščkov in arašidov s čilijem, 2 jž sojine omake, sončnično olje, sol, voda

Priprava:

  1. V ponvi najprej rahlo popražimo mešanico indijskih oreškov in arašidov s čilijem. Odstranimo jih iz ponve.
  2. Por operemo in narežemo na tanke rezance.
  3. Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
  4. Meso narežemo na kocke 2×2 cm, ki jih damo v cedilo.
  5. Meso posujemo z riževo ali koruzno moko.
  6. Dobro premešamo ter cedilo pretresemo, da odstranimo odvečno moko.
  7. V večjo ponev prilijemo sončnično olje in ga segrejemo.
  8. Dodamo strt česen in počakamo, da zadiši.
  9. Ko česen zadiši in dobi rahlo zlato-rumeno barvo, dodamo koščke piščanca  moki.
  10. Meso nekaj minut pražimo na srednje močni temperaturi kuhališča. Meso rahlo solimo.
  11. Nato dodamo sojino omako.
  12. Dodamo še na tanko narezan por in prilijemo nekaj malega vode.
  13. Nadaljnih 10 minut meso dušimo pokrito. Medtem se bo omaka zgostila.
  14. Na koncu dodamo še mešanico indijskih oreščkov in arašidov s čilijem.
  15. Sestavine premešamo in dušimo še nekaj minut.
  16. Jed postrežemo še toplo.

Pa dober tek!

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.