Potrebujemo: 3 trdo kuhana jajca, nekaj kumaric v kisu, mlet koper, strok česna, 250 g skute, nekaj žlic kisle smetane, 1 jušno žlico oljčnega olja, bel balzamični kis, sol, poper
Priprava:
Jajca skuhamo v trdo in jih ohladimo.
Sesekljamo drobnjak in strok česna ter nekaj manjših kumaric v kisu.
Dodamo skuto in nekaj žlic kisle smetane, da postane skuta lepo mazljiva.
Vmešamo še mleti koper.
Dodamo oljčno olje, bel balzamični kis, sol in poper.
Eno jajce narežemo na zelo majhne kocke in vmešamo v začinjeno skuto.
Vse sestavine dobro premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik.
Ko je ohlajena, jo razdelimo v 4 nizke kozarčke.
V vsak kozarec damo polovičko kuhanega jajca ter nekaj vejic drobnjaka.
Ko serviramo prelijemo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem.
Vas zanima še, kako lahko porabite kuhana jajca? Kliknite in preberite recept za Velikonočno torto, pri kateri lahko uporabite surova ali kuhana jajca.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.