Koristen nasvet, s katerim boste očistili pralni stroj

(foto: Pixabay.com)

Tudi pralni stroj občasno potrebuje čiščenje. S tem mu podaljšate rok trajanja, pa tudi perilo je lepše oprano, bolj sveže in bolj dišeče.

V pralnem stroju se s tedni in meseci delovanja pričnejo nabirati ostanki pralnega praška, mehčalca, umazanije. Vse to pa je dobro očistiti, saj s tem podaljšamo delovanje stroja samega in pomagamo, da je perilo lepše oprano.

Nekateri strokovnjaki menijo, da je potrebno pralni stroj čistiti enkrat mesečno. Kako lahko to naredimo?

V prazen boben pralnega stroja stresite dve skodelici sode bikarbone in priklopite stroj na najdaljši program. Ko se program zaključi, dodajte v dozirni prostorček, kamor stresete prašek, deciliter alkoholnega kisa in deset kapljic eteričnega olja čajevca. Obe sestavini uničujeta bakterije in odpravljata vodni kamen ter ostalo umazanijo, ki je morda soda bikarbona ni uspela popolnoma odstraniti. Spet priključite stroj na najdaljši program in počakajte, da zaključi.

Foto: Pixabay.com

Pralni stroj bo čist in sijoč.

Kako pogosto čistiti pralni stroj, pa je odvisno tudi od tega, kako pogosto ga uporabljate. Če perete oblačila enkrat do dvakrat tedensko, je dovolj, da stroj čistite vsake tri do štiri mesece.