Feng šui strokovnjaki opozarjajo: Znebite se stvari, ki prinašajo nesrečo

Žive rastline v dom prinašajo srečo. (foto: Pixabay.com)

Feng šui je starodavna kitajska veščina, ki zapoveduje urejanje notranjega in zunanjega prostora našega bivanja. Če energije dobro tečejo, v svoj življenjski prostor prinašamo ljubezen, srečo, zdravje, denar.

Nekatere stvari, ki jih morda imamo okrog sebe, pa lahko povzročijo ravno nasprotno in o tem feng šuj strokovnjaki svarijo.

Katere so tiste stvari, ki prinašajo nesrečo in je zato bolje, da se jih znebite?

Pokvarjeni gospodinjski aparati prinašajo nesrečo. (foto: Pexels.com)

Pokvarjeni gospodinjski aparati
Gospodinjski aparati in ostali električni aparati, ki jih imamo, predstavljajo moč. Če imate doma električne aparate, ki jih ne potrebujete, so pokvarjeni, pa se jih raje hitro znebite. Feng šuj namreč pravi, da takšni aparati privabljajo nesrečo, poslovni neuspeh in zdravstvene težave.

Posušene rože
Sveže rože in žive lončnice so zelo priporočljive, saj prinašajo pozitivno energijo in simbolizirajo rast in napredek. Vsi aranžmaji, ki pa so narejeni iz posušenih rož, pa prinašajo utrujenost, brezvoljnost, izčrpanost. Zato suhega cvetja ni priporočljivo imeti v stanovanju.

Hrana, ki ji je potekel rok trajanja
Hrana daje in sprejema ljubezen. Če pa imate v hladilniku ali v shrambi hrano, ki ji je potekel rok uporabe, to negativno vpliva na počutje, še posebej na družinske odnose.

Neuporabna zdravila
Tudi zdravila, ki jih ne uporabljate in ki jim je potekel rok uporabe prinašajo nesrečo, motijo spanec in psihično zdravje. Zato je bolje, da jih nimate doma.