Drugačen, a okusen recept za polnjene paprike

Foto: freepik.com

Ste letos že skuhali polnjene paprike? To je jed, ki v sezoni paprik ne sme manjkati na vašem krožniku. Če pa morda niste ravno ljubitelj mesa, jih lahko pripravite tudi malce drugače.
Recept za polnjene paprike brez mesa

Potrebovali boste osem večjih mesnatih paprik, osem pesti riža, eno skodelico naribane oranžne buče (hokaido buča), eno manjšo čebulo, eno jajce, peteršilj, sol, poper, strok česna, štiri zrele paradižnike in dve skodelici paradižnikove mezge, vodo.

Najprej očistite in izdolbite paprike. Skuhajte riž, ga odcedite in stresite v večjo skledo. Dodajte mu drobno sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Dodajte še eno jajce in vse skupaj dobro premešajte. Nato naribajte bučo in dodajte masi. Dobro premešajte, solite in poprajte po okusu in s takšno mešanico nadevajte paprike. Polagajte jih v posodo. Nato pa se lotite še izdelovanja omake. Zelo zrel paradižnik spasirajte s paličnim mešalnikom, dodajte mu še paradižnikovo mezgo in dolijte toliko vode, da ne bo pregost, omako zlijte čez paprike in kuhajte. Počasi naj vre eno uro.