Poznate ingverjevo olje? Preberite, kako učinkovito je

Ingver (foto: pixabay.com)

Ste že slišali za zdravilno ingverjevo olje? V prispevku preberite, kako ga lahko hitro pripravite sami in kako učinkuje na naše zdravje. Recept vas bo zagotovo navdušil.

Ingver spada med tako imenovana super živila, zares je nepogrešljiv. Najpogosteje se nanj spomnimo v zimskem času, ko je več gripe, prehlada. Ingver krepi imunski sistem, pomaga zdraviti virusne bolezni, deluje tudi proti glivicam, krepi želodec in črevesje, ureja prebavo, greje telo.

Iz ingverja pa lahko pripravimo tudi zdravilno olje, s katerim lajšamo stres, si povrnemo energijo, zdravimo prehlad in se zaščitimo pred številnimi virusi, ki nas obkrožajo.

Ingverjevo olje pripravimo iz dveh sestavin, to sta ingver in oljčno olje. Ne le, da z njim lahko lajšamo mnoge zdravstvene težave, olje je odlično tudi za masažo, z njim pospešujemo kroženje krvi, odpravljamo stres in utrujenost.

Kako pripraviti ingverjevo olje?

Potrebovali boste sveži koren ingverja, odrežite ga nekaj centimetrov, operite in ne lupite. Narežite ga na tanke kolobarje in dajte v jensko skledo. Z ingverjem pokrijte dno jenske sklede, če je nimate, uporabite kako drugo posodo, ki jo uporabljate za v pečico. Nato čez ingver polijte še za približno deciliter in pol oljčnega olja. Nato pecite v pečici dve uri pri 70 stopinjah Celzija. Olje precedite skozi gazo in ga nalijte v steklen kozarec s pokrovom. Hranite ga na temnem in hladnem, uporabljate ga lahko do šest mesecev.

Olje lahko uporabljate za masažo nog, hrbta, z njim lahko masirate obolele sklepe.

Lahko pa ga uporabite tudi v boju proti virusom, kašlju in prehladu.  V takšnem primeru kanite deset do 15 kapljic olja v vročo vodo in vdihavajte paro. S pomočjo ingverjevega olja boste hitro odmašili dihalne poti in se počutili mnogo bolje.